Home » Tips voor een mooi uiterlijk

Tips voor een mooi uiterlijk

Leestijd: 5 minuten

In onze wereld met een media vol mooie mensen is het soms moeilijk jezelf mooi genoeg te vinden. Een mooi uiterlijk is gelukkig niet alleen afhankelijk van een mooie huid en een rij witte tanden. Er zijn veel meer dingen die bijdragen aan een mooie uitstraling. Hieronder geven we je tips over wat je allemaal kunt doen voor een mooi uiterlijk.

Een mooi uiterlijk begint van binnen

Als je om je heen kijkt dan zie je dat echte mooie mensen een prachtige uitstraling hebben die van binnenuit komt. Als je je innerlijk op orde hebt, je ontspannen bent, je zelfverzekerd voelt, fit en gezond bent, dan straal je dat naar buiten uit. Daardoor voel je je mooier en heb je meer zin om jezelf ook mooier te kleden, zelfs op een luie dag. Het een heeft dus het ander in de hand. Want met mooie kleding en een verzorgde make-up voel je jezelf van binnen ook een stuk beter over jezelf. Daarom hebben we onze tips opgesplitst in wat je kunt doen voor je innerlijke schoonheid en wat je kunt doen voor een mooi uiterlijk.

Tips voor een mooi innerlijk

tips voo een mooi uiterlijkHou van jezelf

De meest belangrijke tip die we je kunnen geven, is hou van jezelf zoals je bent en baseer deze zelfliefde niet op je uiterlijk. Zo voorkom je dat je jouw lichaam negatief vergelijkt met wat je om je heen ziet. Als je jezelf mooi vindt zoals je bent, straal je dat uit en zullen anderen je ook mooi vinden, ongeacht je lichaamsbouw.

Verzorg jezelf goed

Luister naar wat je lichaam nodig heeft en neem daarvoor de juiste actie. Geef jezelf de rust, het gezonde eten, een wandeling in de natuur of een moment van frisse lucht waar je lichaam om vraagt. Schoonheid komt van binnenuit en als je goed voor je zelf zorgt straal je zelfvertrouwen en zelfrespect uit.

Beweeg voldoende

Beweging is goed voor je lichaam en helpt tegen de muizenissen in je hoofd. Door meer beweging voel je je fit, ontspannen en gezonder. Het helpt bij belangrijke functies in je lichaam, zoals de spijsvertering en de aanmaak van botten en spieren. En als je het in de natuur doet, dan heeft het een extra stress verlagend effect.

Eet gezond

Voor een mooi lichaam is gezond en natuurlijk eten belangrijk. Kies voor zomin mogelijk bewerkt voedsel, zo weet je zeker dat je alle benodigde bouwstoffen en voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten binnen krijgt. Ga je voor biologisch voedsel, dan vermijd je gifstoffen als pesticiden, waar veel zware metalen inzitten.

Wees positief

Een positieve levenshouding straal je uit. Het maakt je mooier en het is ook nog eens gezonder voor je lichaam en geest. Je houding, van binnen en van buiten, laten de wereld zien hou jij over het leven denkt. Het geeft je vreugde en een beetje humor over jezelf, waardoor je ook nog eens beter kunt accepteren zoals je bent.

Glimlach

Wees gul met je glimlach. Naast dat je voor een glimlach minder spieren gebruikt en dus minder rimpels krijgt dan bij een boos gezicht, geeft het een goed gevoel een ander vriendelijk te benaderen. Je voelt jezelf aardiger en mooier en wie weet krijg je ook nog een mooie glimlach terug.

Slaap voldoende

Zorg dat je genoeg slaapt. Als je je moe en futloos voelt, vind je jezelf minder mooi en dat straal je uit in je lichaamshouding, maar ook met je humeur. Je hebt minder zin goed voor jezelf te zorgen en je bijvoorbeeld mooi te kleden. Als je moe bent is het moeilijker de goede dingen in het leven te zien en nemen piekergedachtes makkelijk de overhand. Heb je slaapproblemen? Lees dan eens ons artikel Perfect slapen in 7 stappen.

Verlaag stress

Verminder stress waar je kunt en zeg vaker nee tegen afspraken die je liever niet wilt. Zorg voor een luchtige agenda, zodat je niet hoeft te rennen van de ene naar de andere afspraak en je meer tijd voor jezelf hebt.

Drink voldoende water

Het is een inkopper, maar drink voldoende water. Water zuivert je lichaam en vult vochttekorten aan, waardoor je je energieker en fitter voelt. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en het is een belangrijk onderdeel van veel lichaamsfuncties, waaronder die van de huid.

Tips voor een mooi uiterlijk

mooi uiterlijkMaak je huid schoon

Zorg dat je je huid goed schoon houdt. Haal altijd de make-up van je gezicht voor het slapen gaan en zoek een goed verzorgingsmerk die bij jouw type huid past. Denk verder dan je gezicht en kies een verzorgingslijn voor je hele lichaam. Geef je huid af een toe een scrub om vuil en huidschilvers grondig te verwijderen.

Less is more

Gebruik een natuurlijke make-up in plaats van een dikke laag om te camoufleren. Ben je niet blij met je gezicht, kies dan een deel dat je er uit wilt laten springen. Zijn het je volle lippen, die iedereen opvallen, of heb je prachtige ogen waar mannen op vallen? Accentueer dan ene en laat de rest sober.

De juiste lichaamshouding

Oefen in een goede lichaamshouding. Als je rechtop loopt, met ontspannen schouders, straal je zelfverzekerdheid uit, zit je kleding veel mooier en valt je verschijning anderen sneller op. Doe op stille momenten ook eens wat gezichtsoefeningen. Ten eerste zijn die goed voor een strakkere huid en minder rimpels, maar je gezichtsuitdrukking wordt er ook nog eens ontspannen van.

Kies een sport

Sport, maar overdrijf het niet. Een afgetraind lichaam is niet altijd mooi en je ziet het ook in je gezicht. Een klein beetje vet in het gezicht en op het lichaam zorgt voor een gezondere, strakkere huid en een jonger uiterlijk.

Ken je sterke en zwakke punten

Weet wat de sterke en zwakke punten van je lichaam zijn en accepteer die. Niemand is perfect en met de juiste kleding en make-up kun je die goed accentueren of juist camoufleren. Laat bijvoorbeeld die mooie decolleté zien, maar zorg voor een wijdere tuniek die valt over je brede heupen.

Kies voor comfortabel

Draag kleding en make-up waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt, niet wat het huidige modebeeld je voorschrijft. Het is verleidelijk om met de mode mee te gaan, maar soms past die niet bij jouw lichaam en zijn zwakke en sterke punten.

En als laatste

Maak je niet druk over wat anderen vinden van jouw lichaam, kleding en make-up. Het is soms moeilijk maar probeer kritiek niet op jezelf te betrekken. Kies wie je aandacht geeft en omring je met mensen waar je je goed bij voelt. Wil je bij iemand zijn die steeds kritiek geeft of iemand die ook eens complimenten uitdeelt? Krijg je een compliment, zeg dan vooral ‘dank je wel’ en geniet er van. Een compliment aannemen doen we niet vaak, maar het geeft de ontvanger en de gever beide een goed gevoel. Geloof er in, je bent echt mooi zoals je bent!

Plaats een reactie